Djali e rreh nanen pasi ajo qe tri dit i ka qit sene që kanë tepru nga Bajrami


Dihet se në tri ditët e festës së Bajramit nënat shqiptare, krenaria e kombit, bëjne pak pushim, pasi qesin me hanger sene që kanë tepruar nga Bajrami, sikurse oriz, pire, naj gjellë, bukë të furres, torte, bakllave e shumë gjëra të tjera.

Por duket se një djalit nga një fshat i Kumanovës i ka ardhur në maje të hundes kjo lloj gjendje dhe të dielën masdite kur është untuar dhe ka shkuar të kërkojë se çka ka me honger nga nëna e saj, duart e së cilës gatuajnë qe 500 vjet për meshkujt shqiptar, ajo i ka thënë, po të qes pak oriz, nja dy copa mish edhe torte rollade që e kanë bo me banane.

“Qe tri ditë bre hej, ha oriz, ha pire, naj trop pite, ha torte, smuj mo. Edhe zakonisht nuk sjelli në nana ama se di m’erdh. Mfal nane, mfal bab”, ka thënë djali 24 vjecar.

Ai qëndronte pranë kokës së nënës në QKUK teksa ajo ishte e gjakosur dhe e mbuluar me fasha higjenike.

“S’ka faj djali u nxeh, nesër i qes perpeq”, ka thënë ajo.

Fjal t'hallkut

Komento

VOTONI VOTONI VOTONI...
PN PN
1
PN
OH BRE OH BRE
4
OH BRE

Djali e rreh nanen pasi ajo qe tri dit i ka qit sene që kanë tepru nga Bajrami

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in