STUDIM: Synetia e djemve të Medës rriti ekonominë për 2%


Instituti për Studimeve të Avancuara Ekonomike në Kosovë ka dalë me një raport mbi ndikimin ekonomik të synetisë së djemve të Medës ku ka dalë me një raport se ka pasur një ndikim të jashtëzakonshëm në ekonominë e vendit.

Insituti PAP ka thënë në raportin e saj se synetia e djemve të Medës ka rritur më shumë se 2 për qind ekonominë e vendit.

Si rezultat i hulumtimit  “Ndikimi ekonomik i ‘Synetisë së djemve të Medës” në Bruto Produktin Vendor me prirje për importim prej 48 për qind kap vlerën vjetore prej 2.4 milionë eurosh.

PAP ka treguar se hulumtimi ka zgjatur gjatë tërë natës. Ata kanë thënë se në bashkëpunim me Medën kanë përpiluar një pyetësor ku janë intervistuar rreth 1.015 mysafir në syneti.

Ata kanë treguar se kategoritë e ndara të hulumtimit janë: akomodimi, transporti, shpenzimet për ushqim, pije e kafe dhe argëtim.

“Shpenzimi më i madh është në bakshishe dhe dhurata për djemt e Medës, akomodim, diku 23 për qind e shumës totale, gjatë kësaj – shpenzimi total rreth 80 për qind shkon në hotele dhe motele dhe 20 për qind shkon në bakshishe për këngëtarë.

 

Fjal t'hallkut

Komento

VOTONI VOTONI VOTONI...
PN PN
5
PN
OH BRE OH BRE
9
OH BRE

STUDIM: Synetia e djemve të Medës rriti ekonominë për 2%

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in