UNESCO dënon djegien e “Kobra City”: Kosova të ruaj trashëgiminë


Organizata Botërore e Trashëgimisë, në të cilën Kosova për pak nuk arriti të anëtarësohet ka reaguar ndaj djegies së njërit prej objekteve më të rëndësishme të trashëgimisë kulturore në Kosovë, “Kobra City”.

Në një deklaratë të orëve të hershme të kësaj dite, UNESCO ka reaguar ashpër duke e dënuar djegien e këtij lokali të cilin e ka quajtur si njërin prej objekteve më të rëndësishme të trashëgimisë në Ballkan.

“Ndërthurja mes tradicionales dhe modernes në këtë objekt të lashtë qindra vjet, e në të cilën kanë perfomuar yje të shumta të vallëzimit tradicional dhe modern e ka bërë ‘Kobra City’ të jetë një pikë turistike e rëndësishme për trashëgiminë”, thuhet në deklaratën e UNESCO-s.

Tutje në këtë deklaratë, UNESCO bënë thirrje tek Qeveria e Kosovës që sa më parë të gjej kriminelët që kanë shkatërruar këtë objekt të trashëgimisë dhe në të njëjtën kohë të filloj menjëherë procedurat për resatuarimin e këtij objekti.

Fjal t'hallkut

Komento

VOTONI VOTONI VOTONI...
PN PN
0
PN
OH BRE OH BRE
0
OH BRE

UNESCO dënon djegien e “Kobra City”: Kosova të ruaj trashëgiminë

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in