New York Times mbyll debatin për ekstremizmin në Kosovë: Boton kolumnen e Veton Surroit


Pas shkrimit të parë në të cilin e përditshmja amerikane duke tentuar ta bëjë Kosovën si bazë të ISIS-it në vend, e zbuloi sekretin më të madh botëror: se cka ka mbjellë Arabia ka korrë Amerika, kjo gazetë ka vendosur ta mbyllë debatin me qëndrimin e personit i fundit për disa cështje të caktuara globale.

Në një kolumne të botuar edhe në gjuhën shqipe edhe në gjuhën angleze, Veton Surroi shkruan duke përgenjështruar të gjitha faktet e botuara deri më tash.

“Përfundimi im është që as nuk ka mbjellë Arabia e as nuk ka korrë Amerika. Dua të zbulohem, se jam përfaqësues i ideologjisë iluminati dhe të ju tregoj se në krejt botën, Jahuditë kanë mbjellë, Jahuditë po korrin”, shkruan Surroi në paragrafin 9, faqe 8, NYT 29 maj 2016.

Në këtë kolumne maratonike e cila ishte nisur të shkruhej si libër, por që pas situatës së krijuar pas hapjes së këtij debate nga NYT, Surroi e ka shitur si kolumne, por që ofron një elaburim të gjatë sesi asnjë qëndrim I paraqitur nga asnjë prej personave vendor apo ndërkombëtarë rreth kësaj cështje ka qenë i pasaktë.

NYT në fillim të kolumnes e potencon faktin se “kjo është kolumnja më e mirë e shkruar në historinë e kolumneve në NYT” duke lënë të nënkuptohet se mbyllet edhe debati për ekstremizmin në Kosovë.

Veton Surroi, gjithashtu në këtë artikull thotë se “Jahuditë e kanë paguar Arabinë Saudite që ta fusin vehabizmin në Kosovë, që më pas të korrin miliona duke  këshilluar Amerikën sesi ta luftojnë vehabizmin”.

“Gjithashtu edhe qëndrimet e të gjithë personave në Kosovë përfshirë edhe një pjesë të qytetarëve të cilët nuk kanë ndonjë nivel intelektual por që janë bërë për të dhënë qëndrime publike, kanë qenë të mbjellura prej jahudive. Jeni krejt produkt ilumanti”, ka shkruar Surroi.

NYT ka kërkuar nga Presidenti Barack Obama që të jap sqarime mbi qëndrimet përfundimtare të Veton Surroit, dhe i bënë të qartë opinionit të gjerë e gjatë shqiptar, por në mënyrë të vecantë atij në Kosovë, se Veton Surroi nuk pranon asnjë lloj posti politik apo diplomatik pa i plotësuar kushtet e dala nga Marrëveshja e një anëshme e Qerretit.


New York Times mbyll debatin për ekstremizmin në Kosovë: Boton kolumnen e Veton Surroit

log in

reset password

Back to
log in