fbpx

Kukunews

The first satirical online media in the Albanian language

Përpos që nuk ka falje të borxheve: Thirrjet emergjente do bëhen me pagesë deri sa të mbushet buxheti

2 min read

Pas mbledhjes së fundit të Qeverisë së Republikës së Kosovës, ku është dhënë lajmi se Qeveria përpos që nuk do ti fale borxhet e maskave gjatë pandemisë, ka vendosur që të mbushë buxhetin edhe me një formë tjetër: Kukunews ka mësuar se thirrjet emergjente 112 dhe 192 për Policinë do të jetë me pagesë duke filluar nga 1 korriku 2021.

“Qëllimi i vendimit që thirrjet emergjente të jenë me pagesë është që të mbushet buxheti shtetëror në mënyrë që të kemi mundësitë financiare pë luftimin e Pandemisë Covid-19”, ka theksuar Ministri i Financave Hekuran Murati.

1 minut 10 cent

“Në bazë të vendimit të Qeverisë, janë publikuar edhe tarifat nga operatorët telefonik: përderisa thirrjet emergjente të IPKO do të kushtojë 0.20€ për minutë, ndërsa te VALA dhe Z-Mobile 0.30€ për minutë. Ndërsa për Policinë tarifat do të jenë vetem 0.10€ më shumë, përkatësishy 0.30€ për thirrje emergjente dhe 0.40€ për Policinë.

Kryeministri i Kosovës Albin Kurti shkruan në faqën e tij të facebook-ut lidhur me këtë vendim:

“Të nderuar qytetarë, Luftimi kundër Pandemisë ka shkaktuar dëme të mëdha ekonomike shtetërore. Qëllimi i Qeverisë së Republikës së Kosovës është që ë luftohet Pandemia Covid-19 dhe njejten kohë të rimëkëmbehet ekonomija, sidomos në departamentin e Gastronomisë”.

“Pas shumë analizave dhe diskutimeve interne dhe intensive lidhur me mënyrën e rimëkëmbjes, kemi arrit në përfundim që pos denimeve qe do ti paguani krejt njo ka njo, ju do te paguni edhe per thirrjet emergjente dhe ajo policore. Ska me te thirret vec hajt ndihma emergjente. Shpresoj që të keni mirëkuptim. Qëndroni shëndoshë, dhe na jepni sa me shume para. Normal për shtetin”.

2 minuta 30 cent

Deri me 1 korrik 2021, kur hyn vendimi në fuqi, u preferohet konsumatorëve që t’a kontaktojnë operatorët e tyre telefonike lidhur me mënyrën e thirrjeve emergjente dhe policore.

IPKO ka publikuar në faqën e tyre, që për thirrjet emergjente dhe policore të përdoret që nga 01 korriku parashtesa e tyre 049, psh: ‘049-112’ apo ‘049-192’, përndryshe nuk do të kenë qasje në ndihmë. Ndërsa për thirrje në numër fiks, të përdoret parashtesa ‘038…’, përkatësisht ‘029…’.

Edhe VALA ka reaguar, duke theksuar në rast se konsumatori nuk e përdor parshtesën ‘045’ në thirrjet emergjente dhe policore, do t’a ndëgjon sekretareshën, ku thotë se ‘nuk ka qasje në rrjet. Ju lutemi, provoni përsëri.”

Më tutje apelon VALA, që konsumatorët me parashtesë 044 nuk funksionoj qasja në emergjentë dhe thirrje policor prandaj janë të detyrueshme që t’i ndërrojnë numrat e telefonit me parashtesën 045.

Përndryshe, postimini Kryeministri Kurtit në facebook është shlyer, pas shumë komenteve ofenduese që janë shkruajt nën status.

Comments

comments

104 thoughts on “Përpos që nuk ka falje të borxheve: Thirrjet emergjente do bëhen me pagesë deri sa të mbushet buxheti

 1. Pingback: priligy 60mg price
 2. Pingback: equine ivermectin
 3. Pingback: Big green fleet
 4. Pingback: wow slot
 5. Pingback: relx
 6. Pingback: New York Weed Shop
 7. Pingback: Anonymous
 8. Pingback: Anonymous
 9. Pingback: viagra tablets
 10. Pingback: liquid ivermectin
 11. Pingback: tadalafil sandoz
 12. Pingback: cost of cialis
 13. Pingback: buy viagra online
 14. Pingback: cialis price
 15. Pingback: comprar cialis
 16. Pingback: molnupiravir merck
 17. Pingback: cialis cost
 18. Pingback: ivermectin 12
 19. Pingback: buy viagra online
 20. Pingback: buy stromectol uk
 21. Pingback: viagra natural
 22. Pingback: generic cialis
 23. Pingback: mexico ivermectin
 24. Pingback: stromectol uk buy
 25. Pingback: ivermectin 3 mg
 26. Pingback: tadalafil otc
 27. Pingback: ivermectin liquid
 28. Pingback: ivermectin 18mg
 29. Pingback: Buy Guns Online
 30. Pingback: stromectol canada
 31. Pingback: Netflix bez VPN
 32. Pingback: ivermectin 0.5%
 33. Pingback: ivermectin trial
 34. Pingback: stromectol price
 35. Pingback: bahis siteleri
 36. Pingback: order stromectol
 37. Pingback: ivermectin near me

Comments are closed.