Rastet e rrahjeve në Beer Fest do t’i hetojë Gjykata Speciale


Ndjeshmëria e ngjarjeve të përgjakshme që kanë ndodhur në dy organizimet e Beer Festave në Prishtinë, ka bërë që ato të mos i gjykojë, gjykata vendore por të bëhen pjesë e një hetimi ndërkombëtar. 

Kësisoj rastet e rrahjeve që kanë ndodhur në këto dy ngjarje janë marrë përsipër nga Dhoma e Gjykatave të Specializuara të Kosovës që njihet si Gjykata Speciale, e cila trajton rastet e krimeve të rënda të ndodhura para përfundimit të luftës dhe pas përfundimit të saj. 

Por duket se rrahjet në Beer Fest nuk kanë qenë vetëm shkaku i alkoolit por aty dyshohet se bëhet fjalë për eliminme të dëshmitarëve. Siç marrim vesh ne, të përfshirët në këto rrahje janë dëshmitarë të mbrojtur në Gjykatën Speciale në dy raste tepër të ndjeshme të vrasjeve të pasluftës. Kaq dijmë tash për tash, do të ju mbajm të informuar.


Rastet e rrahjeve në Beer Fest do t’i hetojë Gjykata Speciale

log in

reset password

Back to
log in