Serbia nis trenin në linjen e re Beograd-Tiranë


Edhe pse disa orë më parë Serbia parajmëroi se treni i linjes Beograd-Mitrovicë, do të shitej për hekër, ka ndodhur një ndërrim plani.

Treni nuk do të shitet për hekër, por ai do të lëshohet në një linjë të re heukurodhore.

Sipas një njoftimi të Qeverisë së Serbisë bëhet e ditur se kanë arritur një marrëveshje me Qeverinë e Shqqipërisë, që treni me qëllime promovuese të trashëgimisë serbe me mbishkrimin “Kosovo je Srbije” do të lëshohet për qarkullim në linjen Beograd-Tiranë.

Sipas njoftimit të Qeverisë serbe, ky ndryshim ka ardhur pas kërkesës së Edi Ramës, drejtuar homologut të tij, Aleksandar Vuçiq.

Treni që dështoi të futej në Mitrovicë, për Tiranë do të lëshohet në qarkullim me 17 shkurt të këtij viti.

Në anën tjetër Edi Rama sapo ka postuar FOTON E DITËS, ku shihet një foto e trenit dhe shkruhet: “Për nderë të Pavarësisë së Kosovës, Shqipëria nisë marrëdhëniet hekurudhore me Serbinë”.


Serbia nis trenin në linjen e re Beograd-Tiranë

log in

reset password

Back to
log in